17 Mart 2013 Pazar

KAT KAT PEYNİRLİ POĞAÇA





KAT KAT PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:

1su bardagi sut,

1su bardagi su,

1su bardagi sivi yag,

1yumurta,(akı içine sarısı üzerine)

1yemek kasigi tuz,(silme)

2yemek kasigi seker,

1yemek kasigi kuru maya,

Aldığı kadar un


İç harcı:


Beyaz peynir rendesi


Yapılışı:


Hamur icin olan tum malzemeyi kaba dokuyoruz ve en sonda unu yavas yavas eleyerek ve kuru mayayi da una karisidirb kulak memesinden biraz sert hamur yapiyoruz ve 1 saat dinlenmeye birakiyoruz.. sonra hamurdan ayni esitlikde 6 tane beze yapıyoruz. Her birini tek tek 3 milim kalinlikda açıyoruz ve üzerine fırçayla guzelce sıvı yağ sürüyoruz , sonra 3 yufkayi ust-uste koyarak rulo seklinde sarıyoruz, 2 parmak kalinlikda araliklarla kesiyoruz, kesdiğimiz parcanin kesik tarafini elimizle biraz basdırarak peynir harcını koyup ağzını karşılıklı kapatıyoruz, tepsiye açık tarafı altta kalacak şekilde dizerek uzerine fircayla yumurta sürüyoruz.-200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz....


AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...