ISPANAKLI PASTA
Keki İçin
4 yumurta
1 bardaktan bir parmak fazla toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi [200-300 gram kadar]
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Arasına Sürülecek Kreması İçin
2 su bardağı süt
1yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme çırpılmış krem şanti
Üzeri İçin
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Arası İçin
1 büyük muz
Çikolata parçacıkları
Yapılışı
Önce ıspanağın yaprak ksıımları iyice yıkanır.
Bir tencerede su kaynatılır.
Bir kaba buzlu su konur.
Ispanaklar su kaynadığı zaman içine atılır.
30-35 sn bekletilip soğuk suya atılıp şoklanır.
Suyu süzdürülür blendırdan geçirilir.
Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır.
Ispanak püresiylede çırpılır.
Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozuylada 1-2 dk çırpılıp yağlı kağıtlı veya yağlanmış tepsiye dökülür.
Kek 10 dk dinlendirilir.
Önceden ıstılmış 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
Kek soğutulur.
Kekin İç kısmıdan bir küçük kase ayrılır.
Rondodan geçirilir
Ortadan ikiye kesilir.
Krem şanti çırpılır.
Arası için gerekli krema malzemeleri kremşanti hariç sürekli karıştırılırak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra çırptığımız krem şantiden tepeleme bir kaşık eklenip çırpılır.
Kesilen kekin arasına yayılır.
Muz dilimleri ve çikolata parçalrı konup üzerine kekin diğer kısmı konur ve yavaşça bastırılır.
Pastamızın üzeri krem şantiyle sıvanır.
Ayrılan kek kırıtılarıyla süslenir.
Arzu edilirse kivide kullanılabilir.
5-6 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
Keki İçin
4 yumurta
1 bardaktan bir parmak fazla toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi [200-300 gram kadar]
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Arasına Sürülecek Kreması İçin
2 su bardağı süt
1yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme çırpılmış krem şanti
Üzeri İçin
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Arası İçin
1 büyük muz
Çikolata parçacıkları
Yapılışı
Önce ıspanağın yaprak ksıımları iyice yıkanır.
Bir tencerede su kaynatılır.
Bir kaba buzlu su konur.
Ispanaklar su kaynadığı zaman içine atılır.
30-35 sn bekletilip soğuk suya atılıp şoklanır.
Suyu süzdürülür blendırdan geçirilir.
Yumurta ve şeker 5 dk çırpılır.
Ispanak püresiylede çırpılır.
Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozuylada 1-2 dk çırpılıp yağlı kağıtlı veya yağlanmış tepsiye dökülür.
Kek 10 dk dinlendirilir.
Önceden ıstılmış 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
Kek soğutulur.
Kekin İç kısmıdan bir küçük kase ayrılır.
Rondodan geçirilir
Ortadan ikiye kesilir.
Krem şanti çırpılır.
Arası için gerekli krema malzemeleri kremşanti hariç sürekli karıştırılırak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra çırptığımız krem şantiden tepeleme bir kaşık eklenip çırpılır.
Kesilen kekin arasına yayılır.
Muz dilimleri ve çikolata parçalrı konup üzerine kekin diğer kısmı konur ve yavaşça bastırılır.
Pastamızın üzeri krem şantiyle sıvanır.
Ayrılan kek kırıtılarıyla süslenir.
Arzu edilirse kivide kullanılabilir.
5-6 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun..
müthiş gözüküyor.
YanıtlaSilsağolun sevgiler :)
YanıtlaSil