* ETİMEKLİ PROFİTEROL*
MALZEMELER:
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
*1 paket tuzsuz etimek
*1 poşet krem şanti
ÇİKOLATA SOS İÇİN:
* 4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket bitter çikolata
* 5 yemek kaşığı şeker
(Arzu ederseniz hazır çikolatata sosta kullanabilirsiniz.)
Süsleme için: hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve unu tencereye alıp; pişirin.
Biraz soğuyunca yağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Krem şantiyi toz halinde pişen ve ılıyan muhallebiye ekleyin çırpın.Etimekleri iri iri parçalayıp, onuda muhallebiye ekleyin.yumuşayacaktır)Bor cama
karışımı yayın Diğer tarafta sos malzemelerini çikolatayı koymadan
pişirin.koyulaşınca çikolatayı ilave edip eritin ocağı kapatın.
Biraz ılınınca muhallebinin üzerine sosu yayın.Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin.Buzdolabında 7-8 saat bekletin. servis edin..
AFİYET OLSUN..
MALZEMELER:
*1 litre süt
*1 su bardağından bir parmak eksik şeker
*1 su bardağı un
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
*1 paket tuzsuz etimek
*1 poşet krem şanti
ÇİKOLATA SOS İÇİN:
* 4 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket bitter çikolata
* 5 yemek kaşığı şeker
(Arzu ederseniz hazır çikolatata sosta kullanabilirsiniz.)
Süsleme için: hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve unu tencereye alıp; pişirin.
Biraz soğuyunca yağını ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Krem şantiyi toz halinde pişen ve ılıyan muhallebiye ekleyin çırpın.Etimekleri iri iri parçalayıp, onuda muhallebiye ekleyin.yumuşayacaktır)Bor
Biraz ılınınca muhallebinin üzerine sosu yayın.Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin.Buzdolabında 7-8 saat bekletin. servis edin..
AFİYET OLSUN..
Ellerine sağlık Semacım çok lezzetli ve hafif bir tatlı olmuş..Sevgiler..
YanıtlaSil