EL AÇMASI BÖREK(ISPANAKLI)
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı ılık su(arzuya göre 1 bardağını süt yapabilirsiniz)
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN:
*Sıvıyağ
İÇ HARCI:
750 gr ıspanak
beyaz peynir
tuz
ÜZERİNE:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI.
Hamur yoğurma kabına su, yumurta sıvıyağ,ve tuz koyup karıştırın. Azar azar un ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 10-12 eşit parçaya bölün. Her parçayı oklava ile yufka gibi yuvarlak ve ince olarak açın. Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün..Yufkanın bir kısmını yarım ay şeklinde katlayın. üstüne tekrar yağ gezdirin.Ispanaklı içten yufkanın üzerine dağıtarak koyun. rulo haline getirin.( benim rulo olarak uzun oldu ikiye kestim tepsinin kısa kısmına düz dizdim)
Yağlanmış fırın tepsisine böreklerinizi dizin.Yağ veyoğurtla birlikte çırptığınız yumurta karışımından sürün.Her bir ruloyu 3 e yada 4 e bölün.
200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun.
YAPILIŞI.
Hamur yoğurma kabına su, yumurta sıvıyağ,ve tuz koyup karıştırın. Azar azar un ekleyip, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 10-12 eşit parçaya bölün. Her parçayı oklava ile yufka gibi yuvarlak ve ince olarak açın. Üzerlerine fırça ile sıvıyağ sürün..Yufkanın bir kısmını yarım ay şeklinde katlayın. üstüne tekrar yağ gezdirin.Ispanaklı içten yufkanın üzerine dağıtarak koyun. rulo haline getirin.( benim rulo olarak uzun oldu ikiye kestim tepsinin kısa kısmına düz dizdim)
Yağlanmış fırın tepsisine böreklerinizi dizin.Yağ veyoğurtla birlikte çırptığınız yumurta karışımından sürün.Her bir ruloyu 3 e yada 4 e bölün.
200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun.
Merhaba,
YanıtlaSilİade-i ziyarete geldim:))Ellerinize sağlık nefis olmuş börek, el açması börekleri severim.
Sevgiler
merhaba hoş geldiniz Allah razı olsun sevgiler :)
YanıtlaSilel açması börek harika görünüyor ellerinize sağlık takipteyim sizi sevgiler
YanıtlaSilhoş geldiniz teşekkür ederim sevgiler.:)
SilHoş geldin semacığım tekrar bloğuna devam etmene sevindim:)el açması böreğin tadınada doyum olmaz ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilhoş buldum Deryacım seni bloğumda görmek çok güzel sevgiler :)
Silvallahi de Semacım...çok güzel oldu...tekrardan kutluyorum..tariflerin daha bir göz alıcı oldu.. ablacım yolun açık olsun...böreğine de bayıldım..senelerdir yaparım ..ölçüm yoktu...bu çok iyi oldu...sevgiler..
YanıtlaSildeğerli sema hanım ellerinize sağlık görünüm sunum ve kaliteli vitamin deposu malzemelerinizle efsane sayfanız mükemmel beğenerek sayfanızı takip ediyoruz bizim selanik arnavut börekleri gibi bizde hazır pek almayız kendimiz açıyoruz başarılarınız daim olsun inşallah selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .
YanıtlaSil