ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
2 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
Yarım kilo ıspanak ( ıspanklar yıkanır kurutulur ince ince kıyılır)
Yarım kilo lor peyniri
Tuz
Yağlamak için:
50 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine:
Kalan Yağ
1yemek kaşığı yoğurt
1 bütün yumurta
Yapılşı:
Bütün malzemeler karıştırılır.Un ilave edilerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur 20 dakika dinlendirilir .
12 beze yapılır.Her beze tabak büyüklüğünde açılır.
Üzerlerine yağ karışımı sürülür.
Sürülmüş şekilde üst üste konulur ve 30 dk bekletilir.
İlk açtığımız yufkadan başlanılarak elllerimizle inceltlerek açılabildiği kadar açılır.[çok ince tezgah gözükecek şekilde açılır ve kolayca açılıyor]
Açtıktan sonra yufkanın bir kısmı [üçte birlik kısmı] içe doğru katlanır iç harçı konur.
Ve rulo yapılır gül böreği şeklinde katlanır.
Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır.
Kalan yağ karışımına bir yumurta kırılır.Yoğurt ilave edilir çırpılır.
Ve böreklerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk kadar pişirlir..
Pişince fırından çıkartınca üzerine su serpip temiz bir bezle üstü örtülür.
Yarım saat sonra servis edilir
Afiyet Olsun..
Malzemeler:
2 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
Yarım kilo ıspanak ( ıspanklar yıkanır kurutulur ince ince kıyılır)
Yarım kilo lor peyniri
Tuz
Yağlamak için:
50 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine:
Kalan Yağ
1yemek kaşığı yoğurt
1 bütün yumurta
Yapılşı:
Bütün malzemeler karıştırılır.Un ilave edilerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur 20 dakika dinlendirilir .
12 beze yapılır.Her beze tabak büyüklüğünde açılır.
Üzerlerine yağ karışımı sürülür.
Sürülmüş şekilde üst üste konulur ve 30 dk bekletilir.
İlk açtığımız yufkadan başlanılarak elllerimizle inceltlerek açılabildiği kadar açılır.[çok ince tezgah gözükecek şekilde açılır ve kolayca açılıyor]
Açtıktan sonra yufkanın bir kısmı [üçte birlik kısmı] içe doğru katlanır iç harçı konur.
Ve rulo yapılır gül böreği şeklinde katlanır.
Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır.
Kalan yağ karışımına bir yumurta kırılır.Yoğurt ilave edilir çırpılır.
Ve böreklerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dk kadar pişirlir..
Pişince fırından çıkartınca üzerine su serpip temiz bir bezle üstü örtülür.
Yarım saat sonra servis edilir
Afiyet Olsun..
Çok güzel görünüyor, üzerine bez örtmeden çıtır çıtır yemeyi tercih eder benim çocuklar :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Teşekkür ederim canım.
SilSemacım..eline sağlık..çok güzel görünüyor...hemen ölçüleri not ettim..patlıcanlısını yapacağım aynı yöntemle..seninle paylaşırım..başarılarının devamını diliyorum...Aynur ablan..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Aynur ablacım kolay gelsin sana sevgilerimle
Sil