14 Şubat 2020 Cuma

Beşamel soslu kıymalı pırasa








Beşamel soslu kıymalı pırasa

Malzemeler

150 gr kıyma
4 adet büyük boy pırasa
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, arzuya göre acı biber
2 adet havuç
Yeteri adar sıvıyağ

Beşamel sosu için

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
Tuz ve çok az karabiber

Yapılışı

Bir tencereye yağı alıp ısıtın. Kıymayı ekleyip ezerek kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın.
Doğranmış havuçları da ilave edip biraza daha kavurun en son pırasaları ilave edin.Bir kaç tur çevirin 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pırasalar yumuşayınca Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Bir fırın kabına döküp yayın.
Son olarak beşamel sosu hazırlayın. Bunun için yağı ve unu küçük bir tencereye alın. Un kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip hızlıca kaynayana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Bekletmeden sosu pırasanın üzerine gezdirin. Son olarak kaşar rendesini serpip 200 derecelik ısıdaki fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletin
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...