Elmalı kurabiye
Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 yeme kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 silme çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Elmalar soyulup, rendelenir şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavrulur Tarçın ekleyip,karıştırılır,soğumaya bırakılır.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, azar azar un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapılır Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlanır.Avuç içinde açılarak içine yeteri kadar Elmalı harçtan koyup, karşılıklı üst üste gelecek yanlar açık kalacak şekilde kapatılır.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir, Isıtılmış 180 derece fanlı fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Ilıdıktan sonra Üstüne pudra şekeri elenir servis edilir
Afiyet Olsun...
Elmalar soyulup, rendelenir şekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavrulur Tarçın ekleyip,karıştırılır,soğumaya bırakılır.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, azar azar un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapılır Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlanır.Avuç içinde açılarak içine yeteri kadar Elmalı harçtan koyup, karşılıklı üst üste gelecek yanlar açık kalacak şekilde kapatılır.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir, Isıtılmış 180 derece fanlı fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Ilıdıktan sonra Üstüne pudra şekeri elenir servis edilir
Afiyet Olsun...
Amin.ALLAH sizdende razı olsun.İlk yorum benden olucak herhalde elmalı kurabiyeye bayılırım ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Birde sizin tarifinizle deneyeceğim.
YanıtlaSil