16 Temmuz 2019 Salı

Etli Ali nazik







Etli Ali nazik
Patlıcanlı kısım için:
1 kilo közlenmiş patlıcan
5-6 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kadar tuz

Et sotesi için
500 gr kuzu kol kuşbaşı et
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı salça
pul biber karabiber
1 diş sarımsak
1 tutam kimyon
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvıyağ

YAPILIŞI:
Patlıcanları fırında veya közmatikte közleyin Közlenen patlıcanları kabuklarını temizleyip doğrayın.
Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve suyu süzülmüş yoğurt ile karıştırın biraz tuz ekleyin.
Etleri pişireceğimiz tencereyi kızdırın kızan tencereye etleri alarak mühürleyin Etler suyunu salmaya başlayınca doğranmış biberleri,soğan,sarımsak ve salçayı ilave edin Birlikte biraz kavurun
En son doğranmış domatesi ve defne yapraklarıı ilave edin Az kaynamış su ilave ederek pişirin Pişmesine yakın tuzunu katın 5-10 d daha ocakta tutun ve ocaktan alın Patlcanı servis tabaklarına bölüştürün Üzerine,ortasına et soteden koyarak servis edin

Not:piştikten sonra defne yapraklarını yemeğin içinden çıkarın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...