12 Haziran 2016 Pazar

Naneli pirinçli kabak yemeği







Naneli pirinçli kabak yemeği

 

Malzemeler :

5 adet  kabak
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
2 yemek kaşığı. pirinç
Zeytinyağı
taze nane
Tuz
1 yemek kaşığı silme toz şeker
su

Yapılışı

Havucu yarım ay şeklinde kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve havuçları ilave edin Soğanı yemeklik kesin ve havuçların içine dahil edin ve havuçla beraber kavurun.Sarımsakları ince olarak kesin ve tencereye ilave edin.
Kabağı yarım ay ve ince şekilde kesin kabakları tencereye ilave edin ve kavurmaya devam edin.Üzerine tuz ve  pirinci ilave edin.Domatesleri küp olarak kesin ve domatesleri tencereye ilave edin ve az miktarda su ilave edin pirinçli kabak yemeğini pişirin.Ocaktan almadan önce naneyi doğrayıp ilave edin ve karıştırın.

Afiyet Olsun..

 


2 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...