25 Mart 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler:
Yarım kilo bakla
2 orta boy soğan
2-3 diş saımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatı kaşığı un
1 yemek kaşığı silme toz şeker
Tuz
Zeytin yağı
Yarım demet dereotu
------
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Su

Yapılışı:
Baklalar yıkanır temizlenir, limonlu ve unlu suyun içine konur.
Tencereye zeytin yağı yemeklik doğranmış soğan ince kıyım sarımsak konur kavrulur.
Salça eklenir kokusu çıktıktan sonra baklalar süzülür tencereye alınır.
Üzerine un, şeker, tuz ilave edilir 5 dk kavrulur.
Üzerine kaynar su eklenir.
Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Ocaktan almadan önce ince kıyım doğranmış dereotu eklenir 1-2 dakika sonra ocaktan alınır.
Soğuduktan sonra istenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...