16 Mart 2013 Cumartesi

UNLU İRMİK HELVASI

UNLU İRMİK HELVASI

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker ( çok tatlı sevmeyenler daha az koyabilir )
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı veya 1 çay bardağı sıvıyağ



Yapılışı:

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
Kaynayan şerbete sütü ekleyip karıştırın kaynatın irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
İlk sıcaklığı geçince yani 15 dakika kadar sonra tarçın veya hindistan ceviziyle süsleyerek servis edin.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...