Pastahane usulü nefis açma
Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1,5 pk instant maya
9 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçine sürmek için
150 gr tereyağ (margarinde olabilir)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı
Maya, şeker, tuz, yağ ve su azar azar un ilavesi ile hafif ele yapışan
yumuşakça bir hamur yoğuralım.Hamuru bezelere ayırıp yağlanmış bir
tepside mayalanmaya bırakalım. Tereyağını 2 yemek kaşığı sıvı yağ
ekleyerek kaşık yardımıyla yoğurur gibi ezelim ( ben bu defa sıvıyağsız
kullandım).En az yarım saat mayalanan bezelerin üzerine tereyağından
birer parça koyalım.Yağlanmış zeminde bezeleri elimizle açarak
inceltelim.4 köşesinden katlayarak rulo gibi saralım.Bütün bezelerin
açma ve sarma işi bitince tezgahımızı fazla yağından bir havlu kağıt
yardımıyla arındıralım. Rulo haline getirdiğimiz hamurlara açma şeklini
verelim.20 dakika kadar tepsi mayası uyguladıktan sonra üzerlerine
yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam serpelim.Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.