Mantı
Malzemeler
3 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı su[az veya çok olabilir]
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 su bardağı su[az veya çok olabilir]
1.5 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
300 gram dana kıyması2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz- karabiber
Yapılışı:
Soğan ve maydonozları çok küçük doğrayın.Kıymanın içine tuzu karabiberi ve doğradığınız malzemeleri ekleyin.Unu ve tuzu harmanlayın ortasını havuz gibi açın yumurtaları ve suyu azar azar ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru toparlayıp üzerine nemli bir bez örtün 30 dk dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.Her birini un serpilmiş tezgahta yufkadan biraz daha kalınca açın.
Bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin.İç harcından ortalarına yeteri kadar harç koyun.
Karşılıklı kenarları birleştirerek mantıları kapatın.
Kaynar suya tuz ekleyin mantıları haşlayın ve süzün.
Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.