22 Mayıs 2015 Cuma

Enginarlı pilav














SELAMÜN ALEYKÜM SEVGİLİ BLOGCANLAR VE SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM.ENGİNARI SİZDE BENİM GİBİ ÇOK SEVİYORSANIZ VE PİLAVINI DENEMEDİYSENİZ LÜTFEN SİZDE YAPIN MEMNUN KALACAK VE FAVORİLERİNİZ ARASINA KATACAKSINIZ..

ENGİNARLI PİLAV


    MALZEMELER:

    2 su bardağı  pirinç
    2 adet orta boy kuru soğan
    3 su bardağı sıcak su ( ben  tavuk suyu kullandım )
    1 çay kaşığı karabiber
    2 adet  enginar ( limonlu suda haşlanmış)
   Yarım limonun suyu (2 yemek kaşığı)
   1 yemek kaşığı silme toz şeker
    Yarım demet dereotu
    1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
    4-5  adet  taze soğan (yeşil yaprak kısımları kullanılacak)
   Tuz

    YAPILIŞI

    Pirinci tuzlu sıcak suda  1 saat kadar bekletin.
    Taze soğanların  yeşil kısımlarını  ince doğrayın. Enginarları küp küp dilimleyin.Soğanları  yemeklik küp,küp doğrayın.
   Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine aktarıp . Hafifçe ısıtın yağa  doğranmış kuru soğanları aktarıp karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
    Yıkanıp süzülmüş pirinci de ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu  ilave edip, tuz, şeker ve karabiberi serpiştirdikten sonra orta ısılı ateşte, kaynatın.
    Su kaynamaya başlayınca,doğranmış enginarları ve yeşil soğanı ilave edip karıştırın. Limon suyunu da ilave edip ocağın altını kısın ve pilavı kısık ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
    Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotunu serpiştirip üzerinden hafifçe karıştırın.Tencerenin kapağını kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.Demlenen pilavı Karıştırarak servise sunun.

AFİYET OLSUN..



1 yorum:

  1. ellerine sağlık bende sık yaparım hatta bana başlı başına bir yemek olur

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...