YOĞURT SOSLU HAVUÇ KIZARTMASI
MALZEMELER:
4 tane irice havuç
1 yemek kaşığı ketçap
1 tane yumurta
1/2 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ketçap
1 tane yumurta
1/2 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
SOSU İÇİN:
1 kase yoğurt-
1 tutam taze nane
3-4 adet taze soğan yaprakları
2 diş sarımsak
( yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ,ince doğranmış taze nane ve taze soğanları katarak karıştırın)
1 tutam taze nane
3-4 adet taze soğan yaprakları
2 diş sarımsak
( yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ,ince doğranmış taze nane ve taze soğanları katarak karıştırın)
YAPILIŞI:
Öncelikle
havuçları kazıyıp yıkayıp,10 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Daha
sonra haşladığınız havuçları verevine kesip,dilimleyin. Kızartmak için
sosunu hazırlayın. Bunun için; karıştırma kasesine yumurta, maden
suyu,ketçap, tuz ve unu koyun ve çırpma teliyle çırpın. Verevine
doğradığınız havuçları önce bir tabakta hafif una
bulayın,silkeleyin.Sonra da hazırladığınız sosa bulayarak kızartın.
Yoğurtlu sos ile birlikte servis yapın.
Merhabalar Efendim.
YanıtlaSilHavuç kızartması hiç tatmadım. Havuç kızartması için, bir keresinde eşimden rica edeceğim. Görünümü çok güzel duruyor. Lezzetli olduğuna da eminim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.