PORTAKALLI KARNIBAHAR YEMEĞİ
MALZEMELER:
1 küçük karnıbahar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su veya tavuk suyu +içme suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Soğan küp küp doğranır yeteri kadar sıvıyağda kavrulur Üzerine rendelenmiş havuçlar ilave edilir.Bir iki sefer karıştırılır Üzerine yıkanmış küçük çiçeklere bölünmüş karnıbaharlar ilave edilir.Portakal suyu şeker,tuz ve yeteri kadar suyu konur,karıştırılır.pişirilir.Ben düdüklü tencerede pişirdim (düdüklüde pişirecekseniz 15-20 dk pişirin )
ellerine sağlık değişik olmuş portakalla denememiştim
YanıtlaSilMerhabalar Efendim.
YanıtlaSilKarnıbaharı biraz daha istekli yemek için portakal güzel düşünülmüş. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
İyi
YanıtlaSilFena değil
YanıtlaSil