27 Mart 2015 Cuma

YOĞURT SOSLU HAVUÇ KIZARTMASI






YOĞURT SOSLU HAVUÇ KIZARTMASI

MALZEMELER:

 4 tane irice  havuç
1 yemek kaşığı ketçap
1 tane yumurta
1/2 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvıyağ

SOSU İÇİN:

1 kase yoğurt-
1 tutam taze nane
 3-4 adet taze soğan yaprakları
2 diş sarımsak
( yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ,ince doğranmış taze nane ve taze soğanları katarak karıştırın)


YAPILIŞI:

Öncelikle havuçları kazıyıp yıkayıp,10 dakika düdüklü tencerede  haşlayın. Daha sonra haşladığınız havuçları verevine kesip,dilimleyin. Kızartmak için sosunu hazırlayın. Bunun için; karıştırma kasesine  yumurta, maden suyu,ketçap, tuz ve  unu  koyun ve çırpma teliyle çırpın. Verevine doğradığınız havuçları önce bir tabakta hafif una bulayın,silkeleyin.Sonra da hazırladığınız sosa bulayarak kızartın. Yoğurtlu sos ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN.


1 yorum:

  1. Merhabalar Efendim.

    Havuç kızartması hiç tatmadım. Havuç kızartması için, bir keresinde eşimden rica edeceğim. Görünümü çok güzel duruyor. Lezzetli olduğuna da eminim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.