VİŞNE REÇELİ
MALZEMELER:
1 kg vişne
1,5 kg toz şeker Daha mayhoş isterseniz 1 kg şeker
1 adet limonun suyu
1,5 kg toz şeker Daha mayhoş isterseniz 1 kg şeker
1 adet limonun suyu
YAPILIŞI:
Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın. Bir çekirdek çıkarıcı veya
çengelli iğneyle sap kısmından girerek çekirdeklerini çıkarın.
Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
Reçeli ateşe oturtarak orta ateşte, hiç su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, köpüğünü sürekli alarak reçel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık kaynatmayı sürdürün.
Limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanoza boşaltıp,serin bir yerde saklayın.
Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
Reçeli ateşe oturtarak orta ateşte, hiç su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, köpüğünü sürekli alarak reçel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık kaynatmayı sürdürün.
Limon suyunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanoza boşaltıp,serin bir yerde saklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.