PROFİTEROL
HAMURU:
100 gr. tereyağı veya margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşğı toz şeker
3 adet yumurta
Bir fiske tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşğı toz şeker
3 adet yumurta
Bir fiske tuz
KREMASI:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
SOSU:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un.
1 yemek kaşığı un.
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
80 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI:
Öncelikle krema malzemeleri tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Sosuda tüm malzemeler çikolata hariç pişirilir ocak söndürülünce
çikolata küçük parçalar halinde içine katlıp karıştırılır.
Hamuru
için ocağa suyu, margarini, şekeri ve tuzu koyup su kaynayıp margarin
eriyince ununu atıyoruz hızlı bir şekilde 2-3 dakika karıştırıyoruz
altını söndürüyoruz.
Ilıyınca yumurtaları kırıp özleşene kadar yoğuruyoruz.Krem şanti torbasına hamuru katıp kalın ve düz ucuyla yağlı kağıtlı tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkıyoruz.(Elimizi ıslatarakta elimizlede şekillendirebiliriz)
İşlem bitince 170 derece önceden ıstılmış fırında 28-30 dk pişiriyoruz.
Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayınız Ilıdıktan sonra krem şanti torbasına iç kremasını alıp ince ucuyla bir tarafından delip kremayla dolduruyoruz.
İşlem bittince porsiyonlara bölüp üzerine sosunu döküyoruz.
Ilıyınca yumurtaları kırıp özleşene kadar yoğuruyoruz.Krem şanti torbasına hamuru katıp kalın ve düz ucuyla yağlı kağıtlı tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkıyoruz.(Elimizi ıslatarakta elimizlede şekillendirebiliriz)
İşlem bitince 170 derece önceden ıstılmış fırında 28-30 dk pişiriyoruz.
Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayınız Ilıdıktan sonra krem şanti torbasına iç kremasını alıp ince ucuyla bir tarafından delip kremayla dolduruyoruz.
İşlem bittince porsiyonlara bölüp üzerine sosunu döküyoruz.
Nefis görünüyor. Eline emeğine sağlık :)
YanıtlaSilHarika gözüküyor elinize sğlık sema hanım
YanıtlaSilHarika görünüyor yutkundum resmen , ellerinize sağlık .
YanıtlaSiluzuun zaman oldu yapmayalı..senin tarifle yapayım en kısa zamanda İnşallah..
YanıtlaSilçok güzel olmuşlar ellerine sağlık..
(hamur malzemelerine 2 defa 1 su bardağı un yazmışsın canım;)
en çok sevdiğim tatlıdır.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilasla hayır diyemedilerimdendir kendileri bek şimdi aklıma düşürdün.Hoşçakal..
YanıtlaSilBen profitrole ba-yı-lı-rım ki ..Ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
en sevdiğim tatlı, elllerine sağlık..:)
YanıtlaSilen sevdığım tatlıyı yapmıssın banada kaldımı elıne sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık sema hanım..cookkk severim...ama şimdi olmadıki hamile hamileee...
YanıtlaSil