KISIR
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
1.5- 2 su bardağı su [bulgura göre]
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
------------------
4 adet domates
2 adet salatalık
Marul
3 adet taze soğan
Maydonoz
Limon Suyu
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı acı pul biber
Kırmızı toz tatlı biber
1.5- 2 su bardağı su [bulgura göre]
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
------------------
4 adet domates
2 adet salatalık
Marul
3 adet taze soğan
Maydonoz
Limon Suyu
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı acı pul biber
Kırmızı toz tatlı biber
YAPILIŞI:
Kuru soğanlar ince doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
Ardından salçalar ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Bulgur eklenir karıştırılır.Tuzu ve suyu eklenir.
Kısık ateşte pişirilir.
Soğurken diğer malzemeler ince ince doğranır.
Doğradığımız malzemeler, pişirdiğimiz bulgurumuz baharatlar, limon suyu bir miktar daha tuz eklenip iyice karıştırılr.
Ardından salçalar ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Bulgur eklenir karıştırılır.Tuzu ve suyu eklenir.
Kısık ateşte pişirilir.
Soğurken diğer malzemeler ince ince doğranır.
Doğradığımız malzemeler, pişirdiğimiz bulgurumuz baharatlar, limon suyu bir miktar daha tuz eklenip iyice karıştırılr.
Tamda pazar gunune layik nefis bir tarif. Eline emegine saglik. Harika gorunuyor. Bol eksili enfes olur. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilOfff kısırı görünce,gelmeden,edemedim:)) Bunca şeyin arasında en sevdiğim lezzettir,Ellerinize sağlık sema hanım :)) Eğer malzemem varsa hemen yapmaya gidiyorum :)))
YanıtlaSilözlemişiz kısırı ya nede güzel duruyor eline sağlık canım
YanıtlaSilcok lezzetlii duruyor ellerıne sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık. Şimdi kalkıp yapmazsak olmaz dimi :)
YanıtlaSil