HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR.DAHA ÖNCEKİ POSTTA
BELİRTTİĞİM MUSTAFA USTANIN DİĞER TARİFLERİNDEN BİRİDE BU SİMİT TARİFİDİR ÇOK LEZZETLİ OLUYOR ALTTAKİ RESİMDE DAHA ÖNCE YAPTIĞIM VE RESİMLEDİĞİM SİMİTLER İSTER ÖYLE İSTER DÜZ OLARAK YAPABİLİRSİNİZ SEVGİLERİMLE
TARİFİMİZ ŞÖYLE
KÜÇÜK PASTANE SİMİDİ
Malzemeler:
3 çorba yaşığı yumuşak margarin
1.5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 çay bardağı kadar ılık su
Aldığı kadar un
1.5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 çay bardağı kadar ılık su
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
1 tam yumurta
1 su bardağı su
Bolca susam
1 su bardağı su
Bolca susam
Yapılışı:
Tüm malzemelerle,
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
15 dk dinlendirilir.1 yumurta 1 bardak suyla iyice çırpılır bir sos elde edilir.
Hamurdan 14 adet beze yapılır. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
Rulonun iki ucunu tutup birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin,yada benim bu sefer yaptığım gibi uzatıp rulo yapıp dolamadan birleştirin
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
15 dk dinlendirilir.1 yumurta 1 bardak suyla iyice çırpılır bir sos elde edilir.
Hamurdan 14 adet beze yapılır. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
Rulonun iki ucunu tutup birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin,yada benim bu sefer yaptığım gibi uzatıp rulo yapıp dolamadan birleştirin
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık nefis görünüyor. Elinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilufff ne harika göründü yav :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgilerle...
YanıtlaSil