KAVUK POĞAÇA
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı
İç Harcı:
2 orta boy haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
bir tutam maydanoz
karabiber,kimyon ve pul biber
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 6 bezeye bölün. 30 dk kadar dinlendirin.
Her parçayı dikdörtgen şeklinde açıp açabildiğiniz kadar inceltin.Tereyağını hafif eritin . Açtığınız her hamurun üzerine tereyağından sürün. Üç hamuru bu şekilde yapın. Üçerli iki gurup hamur olacak.
Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.
30 dk buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardığımız ilk hamur gurubunu merdaneyle ince açın.
Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Her şeriti bir ucundan başlayıp,
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı
İç Harcı:
2 orta boy haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
bir tutam maydanoz
karabiber,kimyon ve pul biber
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 6 bezeye bölün. 30 dk kadar dinlendirin.
Her parçayı dikdörtgen şeklinde açıp açabildiğiniz kadar inceltin.Tereyağını hafif eritin . Açtığınız her hamurun üzerine tereyağından sürün. Üç hamuru bu şekilde yapın. Üçerli iki gurup hamur olacak.
Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.
30 dk buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardığımız ilk hamur gurubunu merdaneyle ince açın.
Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Her şeriti bir ucundan başlayıp,
kendi etrafında dolayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın.
Tüm şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe fazla bastırmadan açın.
İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın.
Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin.
Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine kalan tereyağın yumurta sarısı ilave edip karıştırın üzerlerine sürün ve 30 dk kadar daha mayalandırın.Mayalanan poğaçaları 2000 derecelik ısıtılmış fırınada kızarana kadar pişirin.
Tüm şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe fazla bastırmadan açın.
İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın.
Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin.
Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine kalan tereyağın yumurta sarısı ilave edip karıştırın üzerlerine sürün ve 30 dk kadar daha mayalandırın.Mayalanan poğaçaları 2000 derecelik ısıtılmış fırınada kızarana kadar pişirin.
Eline sağlık çok değişik ve güzel bir lezzet ilk fırsatta yapmak isterim çok beğendim selamlar ben Fatma
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fatma hanım sevgiler
SilEllerine sağlık canım nefis görünüyor bende biliyorum bu lezzeti sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silelıne sağlık değısık durmus tadıda guzeldır
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
Silyolculuklarda çok ideal bir puğaca eline sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilDeniycem bakalim nasil olacak 😊
YanıtlaSilSema hanim sitenize abone olmak istiyorum ama nasi olcam bilmiyorum aydinlatirsaniz sevinirim
YanıtlaSil