24 Temmuz 2015 Cuma

Kayısı marmelatı













Kayısı marmelatı



Malzemeler:

2 su bardağı kayısı püresi
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
limon tuzu pirinç büyüklüğünde 2 tane
Y arım çay kaşığı tereyağ


Yapılışı:

Kayısılar yıkanır ve rondoda püre yapılır.Üzerine şeker konur ve karıştırılır.Kaynatılır,tereyağı katılır 1-2 taşım kaynatılır.Ocağın altı kısılır 10-12 dakika kaynatılır.limon suyu ve limon tuzu atılır 3-4 dakika daha kaynatılır.Ocağın altı kapatılır.Sıcak,sıcak kavanoza katılıp,kapağı kapatılır ters çevrilir


Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Merhabalar.

    Blog sayfanızda paylaştığınız kayısı marmelatı çok güzel ve enfes görünüyor. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Memleketimde kayısı, erik, ceviz vb. meyveleri hepten soğuk aldı. Hemen hemen iki yıldır ne kayısı ne de ceviz görebildik. Hayırlısı bakalım. Tarifinizdeki gibi biz de kayısı marmelatı yapardık. Çok da güzel oluyordu. Şu anda manavlarda ve pazarlarda satılan kayısılar hiç de marmelat ya da reçel yapılacak cinsinden yani şekerpare değil. Reçel ve marmelat için özellikle şekerpare olan kayısıyı tercih ediyoruz. Tabi yapmak istedikten sonra hangi cinsi elinize geçirirseniz olandan yapmak zorunda da kalabiliyorsunuz. Seçme şansımız olunca şekerpare her zaman için reçel ya da marmelat için çok iyi oluyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...