Terbiyeli kelle çorbası
Malzemeler
Haşlama için
**Yeteri kadar yıkanmış temizlenmiş doğranmış kemiksiz dana kelle eti
Tahmini 500-600 gr dı üzerine sıcaksu dökün 1-2 dk bekletin süzün
1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın üzerine
1 tatlı kaşı tuz ile beraber ilave edin
üzerini geçecek kadar sıcak suyla düdüklü tencere de 45 dk kadar haşlayın**
1 yemek kaşığı tereyağ
Terbiyesi
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı su
Üzeri için
sıvıyağ
kırmızı toz biber birlikte kızdırın
Yapılışı
Tereyağ tencereye alınır eritilir Üzerine yeteri kadar pişen kellenin süzülmüş suyundan ilave edin.,içine 2 adet defne yaprağı koyun ve kaynatın.Etinide ilave edin biraz daha kaynasın.Terbiye malzemelerini blendırla çırpın içine 1-2 kepçe sıcak su ilave edin ılıştırın.
çorbaya ilave edin,kaynasın en son tuzunuda ilave edin altını kapatın.
sirkeli sarımsaklı sosla servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.