24 Ağustos 2018 Cuma

Terbiyeli kelle çorbası







Terbiyeli kelle çorbası

Malzemeler

Haşlama için 

 

**Yeteri kadar yıkanmış temizlenmiş doğranmış kemiksiz dana kelle eti
Tahmini 500-600 gr dı üzerine sıcaksu dökün 1-2 dk bekletin süzün
1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın üzerine
1 tatlı kaşı tuz ile beraber ilave edin
üzerini geçecek kadar  sıcak suyla düdüklü tencere de 45 dk kadar haşlayın**
1 yemek kaşığı tereyağ 

Terbiyesi

1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı un 
1 kahve fincanı su 

Üzeri için

sıvıyağ
kırmızı toz biber  birlikte kızdırın

Yapılışı

Tereyağ tencereye alınır eritilir Üzerine yeteri kadar pişen kellenin süzülmüş suyundan ilave edin.,içine 2 adet defne yaprağı koyun ve kaynatın.Etinide ilave edin biraz daha kaynasın.Terbiye malzemelerini blendırla çırpın içine 1-2 kepçe sıcak su ilave edin ılıştırın.
çorbaya ilave edin,kaynasın en son tuzunuda ilave edin altını kapatın.

sirkeli sarımsaklı sosla servis edin

Afiyet olsun




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.