24 Ağustos 2018 Cuma

Zeytinyağlı taze fasülye (çiğden)




Zeytinyağlı taze fasülye (çiğden)


Malzemeler

1 kilo taze fasulye
2 orta boy kuru soğan
3 adet irice domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz,karabiber,tatlı kırmızı toz biber,pul biber 
7 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 su bardağı kadar su

Yapılışı

Öncelikle yıkanan fasülyeler uzunlamasına ikiye bölünür ve istenilen büyüklükte doğranır.Domates ve kuru soğanlar kabukları soyulup küp küp doğranır.Sarımsaklar da ince ince kıyılır.
Tencereye fasülyenin yarısı ilave edilir düzleştirilir.Üzerine soğanların yarısı üzerine domateslerin ve sarımsakların yarısı serilir Tekrar fasülye döşenir geri kalan sebzeler üzerine yayılır.İstenilen  baharatlar tuzu şekeri salçası da ilave edilir en son yağ ve su üzerine gezdirilir ocağa alınır kaynayınca kısığa alınır pişirilir soğuyunca veya ılıkken servis edilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...