Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği
Malzemeler:
3 adet el açması yufka
****
2 adet yumurta (birini sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 tutam tuz
****
Ispanak
Beyaz peynir
Tuz
Yapılışı.
Sos için gerekli malzemeleri bir kap içinde çatal yardımıyla çırpalım.Doğranmış ıspanak ve yeteri kadar peyniri birlikte ıspanakları ezmeden karıştıralım..
*************
Yufkayı ortadan ikiye keselim
Yarım yufkanın üzerine sostan gezdirip,fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
Yufkanın kesilen kısmına yeteri iç harcımızdan koyalım.
Uç kısımları hafifçe içe katlayalım. rulo şeklinde saralım.kendi etrafında dolayarak tepsiye alalım.Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayıp,ilk yufkanın etrafına saralım.
Kalan sosu üzerine dökelim
Yumurta sarısını fırça yardımıyla her tarafına sürüp,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Not:Çıtır değilde yumuşşak börek seviyorsanız üzerine ilk sıcaklığı çıkınca su serpelim üzerini sofra beziyle kapatarak biraz bekletelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.