Patatesli top börek
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı koyu yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı koyu yoğurt
1 su bardağı su
Bulamak için:
2 yumurtaGaleta unu
*****
Sıvıyağ
İçi için;
3 adet haşlanmış patatesKarabiber-tatlı toz kırmızı biber
Sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
Öncelikle haşlanmış patatesleri ezip,yağ tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın.Yufkaları aralarına az sıvıyağ sürüp üst üste serin.,
Yoğurt ve suyu karıştırıp en üstteki yufkanın her yerine yayın
İçine çekmesi için 15 dk bekleyin,
Önce dört parçaya bölün,
Sonra her bir parçayı 5'er parçaya keserek bölün.
''toplam 20 parça olacak''
Parçaların geniş kenarına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun,
Kenarlarından muska börekte olduğu gibi üçgen katlayarak Avcunuzda sıkarak top haline getirin
Her bir parçayı aynı şekilde hazırlayın.
Yumurtaları derin bir kasede çırpın,
Önce herbirini yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin,
Isıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirin.
görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil