1 Nisan 2016 Cuma

Patatesli top börek










Patatesli top börek 


Malzemeler:

3 adet yufka
1 su bardağı koyu yoğurt
1 su bardağı su


Bulamak için:

2 yumurta
Galeta unu
*****
Sıvıyağ


İçi için;

3 adet haşlanmış patates
Karabiber-tatlı toz kırmızı biber
Sıvı yağ
Tuz


Yapılışı:

Öncelikle haşlanmış patatesleri ezip,yağ tuz ve baharatları ilave ederek karıştırın.
Yufkaları aralarına az sıvıyağ sürüp üst üste serin.,
Yoğurt ve suyu karıştırıp en üstteki yufkanın her yerine yayın
İçine çekmesi için 15 dk bekleyin,
Önce dört parçaya bölün,
Sonra her bir parçayı 5'er parçaya keserek bölün.
''toplam 20 parça olacak''
Parçaların geniş kenarına 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun,
Kenarlarından muska börekte olduğu gibi üçgen katlayarak Avcunuzda sıkarak top haline getirin
Her bir parçayı aynı şekilde hazırlayın.
Yumurtaları derin bir kasede çırpın,
Önce herbirini yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin,
Isıtılmış 200 derece fırında 30-35 dk pişirin.


Afiyet olsun...

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.