Barbunyalı Pırasa
Malzemeler:
6 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya(haşlanmış haliyle)
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya(haşlanmış haliyle)
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kuru soğan küp küp, havuçlar yemeklik
doğranır. Düdüklü tencereye yeteri kadar zeytinyağı konur,Soğan ilave edilerek bir kaç dakika kavrulur . Üzerine havuç. ve salça konur 3-4 dakika daha kavrulur. Küçük halkalar halinde doğradığımız pırasa da ilave edilir birkaç kez çevrilir . 1- 1,5 su bardağı kadar su ve tuz katıldıktan sonra düdüklü tencerede düdük fısladaktan sonra 10-12 dakika pişmeye
bırakılır. Düdüklü havası çıktıktan ve açıldıktan sonra bulgur ve haşlanmış barbunya ilave
edilir. 3-4 dakika daha piştikten sonra ocaktan indirilir, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.