16 Şubat 2016 Salı

Barbunyalı Pırasa





Barbunyalı Pırasa

 

Malzemeler:

6 adet pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya(haşlanmış haliyle)
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

Kuru soğan küp küp, havuçlar yemeklik doğranır. Düdüklü tencereye yeteri kadar zeytinyağı konur,Soğan  ilave edilerek bir kaç dakika kavrulur . Üzerine havuç. ve salça konur 3-4 dakika daha kavrulur. Küçük halkalar  halinde doğradığımız pırasa da ilave edilir birkaç kez çevrilir . 1- 1,5 su bardağı kadar su ve tuz katıldıktan sonra düdüklü tencerede düdük fısladaktan sonra 10-12 dakika  pişmeye bırakılır. Düdüklü  havası çıktıktan ve açıldıktan  sonra bulgur ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 3-4  dakika daha piştikten sonra ocaktan indirilir, sıcak servis edilir.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.