SELAMÜN ALEYKÜM SEVGİLİ BLOGCANLAR VE SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM.ENGİNARI SİZDE BENİM GİBİ ÇOK SEVİYORSANIZ VE PİLAVINI DENEMEDİYSENİZ LÜTFEN SİZDE YAPIN MEMNUN KALACAK VE FAVORİLERİNİZ ARASINA KATACAKSINIZ..
ENGİNARLI PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
3 su bardağı sıcak su ( ben tavuk suyu kullandım )
1 çay kaşığı karabiber
2 adet enginar ( limonlu suda haşlanmış)
2 adet orta boy kuru soğan
3 su bardağı sıcak su ( ben tavuk suyu kullandım )
1 çay kaşığı karabiber
2 adet enginar ( limonlu suda haşlanmış)
Yarım limonun suyu (2 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı silme toz şeker
Yarım demet dereotu
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
4-5 adet taze soğan (yeşil yaprak kısımları kullanılacak)
Tuz
1 yemek kaşığı silme toz şeker
Yarım demet dereotu
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
4-5 adet taze soğan (yeşil yaprak kısımları kullanılacak)
Tuz
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat kadar bekletin.
Taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayın. Enginarları küp küp dilimleyin.Soğanları yemeklik küp,küp doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine aktarıp . Hafifçe ısıtın yağa doğranmış kuru soğanları aktarıp karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Yıkanıp süzülmüş pirinci de ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip, tuz, şeker ve karabiberi serpiştirdikten sonra orta ısılı ateşte, kaynatın.
Su kaynamaya başlayınca,doğranmış enginarları ve yeşil soğanı ilave edip karıştırın. Limon suyunu da ilave edip ocağın altını kısın ve pilavı kısık ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotunu serpiştirip üzerinden hafifçe karıştırın.Tencerenin kapağını kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.Demlenen pilavı Karıştırarak servise sunun.
Taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayın. Enginarları küp küp dilimleyin.Soğanları yemeklik küp,küp doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine aktarıp . Hafifçe ısıtın yağa doğranmış kuru soğanları aktarıp karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Yıkanıp süzülmüş pirinci de ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip, tuz, şeker ve karabiberi serpiştirdikten sonra orta ısılı ateşte, kaynatın.
Su kaynamaya başlayınca,doğranmış enginarları ve yeşil soğanı ilave edip karıştırın. Limon suyunu da ilave edip ocağın altını kısın ve pilavı kısık ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Suyunu iyice çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotunu serpiştirip üzerinden hafifçe karıştırın.Tencerenin kapağını kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.Demlenen pilavı Karıştırarak servise sunun.
ellerine sağlık bende sık yaparım hatta bana başlı başına bir yemek olur
YanıtlaSil