21 Şubat 2015 Cumartesi

İNCİRLİ KEK










İNCİRLİ KEK


MALZEMELER:

 2 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı un 
Yarım paket  kabartma tozu 
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
6 adet kuru incir (ince doğranmış)
 1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz 

YAPILIŞI:

 Bir tencere veya tavaya tereyağını koyup eritin üzerine incir, tarçın ve su ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar 1-2 taşım kaynatın ve  soğumaya bırakın.
Un ve kabartma tozu’nu beraber eleyin. Yumurta ve şekeri mikser  ile köpürene dek 4-5 dakika çırparak karıştırın. Üzerine soğumuş incirli karışımı ilave
edip spatula ile karıştırın.
 Daha sonra unlu karışım ve cevizi ilave edip spatula ile karıştırarak, söndürmeden malzemeleri birbirine
yedirin.
  Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış dikdörtgen  kalıba aktarıp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında,  pişirin.
Fırından alınca 5 dakika kalıpta bekletip, çıkarın.


AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...