İNCİRLİ KEK
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
6 adet kuru incir (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
6 adet kuru incir (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Bir tencere veya tavaya tereyağını koyup eritin üzerine incir,
tarçın ve su ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar 1-2 taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
Un ve kabartma tozu’nu beraber eleyin. Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene dek 4-5 dakika çırparak karıştırın. Üzerine soğumuş incirli karışımı ilave edip spatula ile karıştırın.
Daha sonra unlu karışım ve cevizi ilave edip spatula ile karıştırarak, söndürmeden malzemeleri birbirine
yedirin.
Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış dikdörtgen kalıba aktarıp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında, pişirin.
Fırından alınca 5 dakika kalıpta bekletip, çıkarın.
Un ve kabartma tozu’nu beraber eleyin. Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene dek 4-5 dakika çırparak karıştırın. Üzerine soğumuş incirli karışımı ilave edip spatula ile karıştırın.
Daha sonra unlu karışım ve cevizi ilave edip spatula ile karıştırarak, söndürmeden malzemeleri birbirine
yedirin.
Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış dikdörtgen kalıba aktarıp, önceden 175 derece ısıtılmış fırında, pişirin.
Fırından alınca 5 dakika kalıpta bekletip, çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.