EV YOĞURDU
MALZEMELER:
1 litre süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
Bir fiske tuz
YAPILIŞI:
Sütümüzü kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kaynatın.
Kaynayan sütü ılımaya bırakın
Ilınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7 ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
Bir kaseye yoğurdu koyun üzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice karıştırın.
Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
Üzerini bir süzgeç kap ile kapatın.
Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın
4-5 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu,buzdolabına kaldırın
Bir gün sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.
Kaynayan sütü ılımaya bırakın
Ilınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7 ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
Bir kaseye yoğurdu koyun üzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice karıştırın.
Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
Üzerini bir süzgeç kap ile kapatın.
Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın
4-5 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu,buzdolabına kaldırın
Bir gün sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.
Yoğurt evde yapılmalı bu gelenek hep sürmeli bende kendim yapıyorum çok güzel bir paylaşım olmuş afiyetle tüketin canım
YanıtlaSilkatı yoğurt kıvamını nasıl tutturdun? ben yaptığımda hep cıvık oluyor :(
YanıtlaSilNasıl yaptığımı anlattım canım sevgiler..
Sil