19 Ekim 2014 Pazar

EV YOĞURDU YAPIMI

EV YOĞURDU


MALZEMELER:

1 litre süt
1 yemek kaşığı  yoğurt
1 çay  kaşığı şeker
Bir fiske tuz


YAPILIŞI:

   Sütümüzü kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kaynatın.
    Kaynayan sütü ılımaya bırakın
  Ilınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7 ye kadar      saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
    Bir kaseye yoğurdu koyun üzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice karıştırın.
    Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
    Üzerini bir süzgeç kap ile kapatın.
    Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın
   4-5 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu,buzdolabına kaldırın
   Bir gün sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Yoğurt evde yapılmalı bu gelenek hep sürmeli bende kendim yapıyorum çok güzel bir paylaşım olmuş afiyetle tüketin canım

    YanıtlaSil
  2. katı yoğurt kıvamını nasıl tutturdun? ben yaptığımda hep cıvık oluyor :(

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.