YOĞURT SOSLU NANELİ PANCAR YEMEĞİ
MALZEMELER:
1 kg kırmızı pancar
Yarım çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pulbiber
Tuz
Yarım çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
Pulbiber
Tuz
SOS İÇİN:
Yoğurt
Dövülmüş sarımsak
Tuz (hepsi bir kasede karıştırılacak)
Dövülmüş sarımsak
Tuz (hepsi bir kasede karıştırılacak)
YAPILIŞI:
Pancarlar kabukları soyularak,düdüklü tencerede 45 dk haşlanır.Diğer
tarafta bir tencerede küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar
kavurulur,ardından salça ve bulgur eklenir,tekrar kavrulur.İçine
haşlanan pancarların suyundan 1-5 - 2 bardak eklenerek bulgur
pişirilir.Üzerine minik küpler halinde doğranmış pancarlar, tuz,nane ve
pulbiberde eklenir.10 -15 dk daha pişirilir.Ilyınca üzerine yoğurtlu sos
eklenip servis edilir...
merhaba, pancarı çok severim tarifinizde sanki salça fazla gibi geldi, ben salçasız deneyeceğim, teşekkürler
YanıtlaSilBerrin
Merhaba Berrin hanım 1kg pancar için salçası fazla değil rengi salçadan değil pancarın kendisinden :))))
YanıtlaSilyok ben renk için demedim zaten, pancarın kendi rengi olduğundan hiç salça koymadan yapmak istiyorum, teşekkürler
Sildeğişik ve hoş bir yemek olmus elınıze saglık
YanıtlaSilçok sağlıklı bi yemek sema hnm elinize saglık
YanıtlaSil