24 Aralık 2013 Salı

YOĞURT SOSLU NANELİ PANCAR YEMEĞİ

YOĞURT SOSLU NANELİ PANCAR YEMEĞİ

MALZEMELER:

1 kg kırmızı pancar
Yarım çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı  kuru nane
Pulbiber
Tuz

SOS İÇİN:

Yoğurt
Dövülmüş sarımsak
Tuz (hepsi bir kasede karıştırılacak)

YAPILIŞI:

Pancarlar kabukları soyularak,düdüklü tencerede 45 dk haşlanır.Diğer tarafta bir tencerede küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar kavurulur,ardından salça ve bulgur eklenir,tekrar kavrulur.İçine haşlanan pancarların suyundan 1-5 - 2 bardak eklenerek bulgur pişirilir.Üzerine minik küpler halinde doğranmış pancarlar, tuz,nane ve pulbiberde eklenir.10 -15 dk daha pişirilir.Ilyınca üzerine yoğurtlu sos eklenip servis edilir...

AFİYET OLSUN

5 yorum:

  1. merhaba, pancarı çok severim tarifinizde sanki salça fazla gibi geldi, ben salçasız deneyeceğim, teşekkürler
    Berrin

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Berrin hanım 1kg pancar için salçası fazla değil rengi salçadan değil pancarın kendisinden :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ben renk için demedim zaten, pancarın kendi rengi olduğundan hiç salça koymadan yapmak istiyorum, teşekkürler

      Sil
  3. değişik ve hoş bir yemek olmus elınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. çok sağlıklı bi yemek sema hnm elinize saglık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.