KALBURABASTI
MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Aldığı kadar un
ŞERBETİ:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbet için şeker ve su birlikte kaynatılır.Kaynadıktan sonrada 5-6 dk daha kaynatılır. Limonu ilave edilerek 1-2 dk daha kaynatılır.ve ocak kapatılır.
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır rendenin iri tarfında açılıpı yanlardan ortada kapatılır .Klasik kalburabastı şekli verilir Yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 dr fırında kızarıncaya kadar pişirilir .İlk sıcaklığı çıkınca üzerlerine ılık şerbet gezdirilir Şerbetini çekince servis edilir.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Nefissss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkür ederim canım sevgilerimle.
SilTek kelimeyle nefis bir tatli. Elinize saglik. Harika olmus. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgilerimle.
Silen sevdiğim tatlılardan ellerine sağlık canım.sevgilerimle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgilerimle.
SilSevdiğim ama yapmaya cesaret edemediğim tatlılardan biri:) çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilTeşekkür ederim canım sevgiler..:))
YanıtlaSil