SÜTLÜ ÇAPRAZ DOLAMA ÇÖREK
MALZEMELER
Yarım litre ılık süt
1 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz maya
1 yumarta sarısı üstüne beyazı içine
Aldığı kadar un
1 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz maya
1 yumarta sarısı üstüne beyazı içine
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Önce bir kaba süt ve maya konur maya eritilir.Ardından tüm malzemeler eklenip,yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur.30 dk
hamur mayalanır Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır
merdaneyle açılır.Bıçakla 2 şer santim şeritler kesilir. Kaydırarak
rulolar yapılr Tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülür,susam serpilir..15-20 dk kadar tepside de mayalandıktan sonra Önceden
ısıtılmış
180-200 derece fırında pişirilir.
180-200 derece fırında pişirilir.
ayy nasıl güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Şulecim sevgiler..
Silguzl bır tarıfmıs ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım sevgiler
Silellerine sağlık semacım. etkinliğime verdiğin tüm tariflerini yayınladım teşekkürler can sevgileirmle...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim canım böyle güzel bir etkinliğe davet ettiğin ve benim tariflerimide paylaştığın için sevgilerimle.
Silaaa şekli çok hoş olmuş eline sağlık sema hanım
YanıtlaSilÇok şık ve lezzetli görünüyorlar,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilZor gibi duruyor ama anlatımla kolaymış canım eline sağlık canım
YanıtlaSilŞEKLİDE KENDİDE HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
YanıtlaSilhımm mayalı tarfilerniz cok güzel görünüyorlar defterime yeni tarifler ekleyecegim sayenizde
YanıtlaSil