MAYALI EV YAPIMI MİLFÖY BÖREK
MALZEMELER:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı
sirke
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
200 gr margarin(oda ısısında )
İÇİNE:
Beyaz peynir
ÜZERİNE:
Yumurta
YAPILIŞI:
Tüm malzemelere azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur
yoğrulur.Hazırlanan hamur 10 bezeye bölünür,yuvarlanır. Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde
açılır.
Yumuşak margarin 10 parçaya bölünür.Her açılan hamurun üzerine bir parça margarin sürülür.Margarin sürülmüş hamurlar,bohça gibi
katlanarak bir tepsiye sıralanır..Hazırlanan hamurlar buzdolabının alt kısmında bir,iki saat
bekletilir.Çıkarılan hamurlar tekrar açılır ve bohça şeklinde
tekrar katlanır. Buzdolabına koyulur.bir kaç saat sonra çıkarılan hamurlar açılır ve dörde kesilir.Her parçanın ortasına peynir konularak ortada birleştirip zarf şeklinde kapatılır Kapatılan yerler alta gelecek şekilde tepsiye sıralanır.Yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirilir ( yüksek ısı şart )
OF OF BU TARİFİ HEMEN YAPMALIYIM.ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilTarif çok güzel, görüntü can alıcı, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Senin hamur işlerine bayılıyorum ben.sevgilerimle...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım benim sevgiler..
Silbunda evde yaparız değıl hazır mıfloye ne gerek elıne sağlık
YanıtlaSilNe kadarda pufidik.ve çıtır olmuş elinize sağlık Sema hanım
YanıtlaSilTeşekkür ederim zeliha hanımcım.
SilEllerinize sağlık ,uzun zamandır denemek istediğim bir hamur ama üşendiğimden hep erteleniyor :) Afiyetle..
YanıtlaSilteşekkürler dilek hanım
SilHarika görünüyor. Gerçekten milföy gibi görünüşleri. Ellerinze sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler..
Silne gerek var milföy almaya ev yapımı miss gibi ellerine sağlık canım,margarin yerine tereyağ kullanmak daha da sağlıklı olur
YanıtlaSilsevgiler
ellerinize sağlık her actığımızda yağlıyoruzmu canım.
YanıtlaSilBir defa ilk başta yağlıyoruz sonraki açmalrda yağlanmıyor sevgilerimle..
YanıtlaSilcok lezzetli olmustur eminim.. ben yesil mercimekli yapiyorum bunu.. harika oluyor elleirinze saglik ;)
YanıtlaSil