31 Ekim 2013 Perşembe

MAYALI EV YAPIMI MİLFÖY BÖREK


MAYALI EV YAPIMI MİLFÖY BÖREK



MALZEMELER:

Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı sirke
1,5 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ARALARINA SÜRMEK İÇİN:

200 gr margarin(oda ısısında )

İÇİNE:

Beyaz peynir

ÜZERİNE:

Yumurta 

YAPILIŞI:

Tüm  malzemelere azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.Hazırlanan hamur 10 bezeye bölünür,yuvarlanır. Merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır.
Yumuşak margarin 10 parçaya bölünür.Her açılan hamurun  üzerine bir  parça margarin sürülür.Margarin sürülmüş hamurlar,bohça gibi katlanarak bir tepsiye sıralanır..Hazırlanan hamurlar buzdolabının alt kısmında bir,iki  saat bekletilir.Çıkarılan hamurlar tekrar açılır ve  bohça şeklinde tekrar katlanır. Buzdolabına koyulur.bir kaç saat sonra çıkarılan hamurlar açılır ve dörde kesilir.Her parçanın ortasına peynir konularak ortada birleştirip zarf şeklinde kapatılır Kapatılan yerler alta gelecek şekilde tepsiye sıralanır.Yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirilir ( yüksek ısı şart )


AFİYET OLSUN.......

15 yorum:

  1. OF OF BU TARİFİ HEMEN YAPMALIYIM.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Tarif çok güzel, görüntü can alıcı, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.Senin hamur işlerine bayılıyorum ben.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. bunda evde yaparız değıl hazır mıfloye ne gerek elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ne kadarda pufidik.ve çıtır olmuş elinize sağlık Sema hanım

    YanıtlaSil
  6. bakır tencerem1 Kasım 2013 11:07

    Ellerinize sağlık ,uzun zamandır denemek istediğim bir hamur ama üşendiğimden hep erteleniyor :) Afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor. Gerçekten milföy gibi görünüşleri. Ellerinze sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ne gerek var milföy almaya ev yapımı miss gibi ellerine sağlık canım,margarin yerine tereyağ kullanmak daha da sağlıklı olur
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık her actığımızda yağlıyoruzmu canım.

    YanıtlaSil
  10. Bir defa ilk başta yağlıyoruz sonraki açmalrda yağlanmıyor sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. cok lezzetli olmustur eminim.. ben yesil mercimekli yapiyorum bunu.. harika oluyor elleirinze saglik ;)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.