El açması kolay börek
Malzemeler
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü)
İç Harcı;
Yarım kilo ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
Bir kase kaşar rendesi
Tuz
Ara katlara İçin ; 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü)
İç Harcı;
Yarım kilo ıspanak
1 adet büyük kuru soğan
Bir kase kaşar rendesi
Tuz
Ara katlara İçin ; 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yapılışı;
Süt,su,tuz ve sirkeyi yoğurma kabına alalım. Ardından unu kabartma tozunu koyup.unu kontrollü şekilde ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. 9 eşit veya yeriniz kısıtlıysa 12 bezeye bölelim. Tüm bezeleri servis tabağından daha küçük olarak açalım. 3 erli olacak şekilde yağlayıp kenara alalım. İç harcı İçin doğranmış ıspanağa piyaz doğranmış soğan ve yeteri kadar tuz ilave edip iyice ovalım suyunu sıkıp peynirini koyarak karıştıralım. Yağladığımız 3’erli hamurları elimizle açalım. ortadan ikiye parçaya keselim. iç harçtan ekleyip rulo şeklinde saralım. İstenilen büyüklükte keselim.Yağlı kağıtlı tepsiye dizelim. Üzerlerine dilerseniz sıvıyağ dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.