Tavuk Midye Tava
Yarım kilo kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk göğsü
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
*****
1 ince belli çay bardağı un
1 şişe soda
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2-3 çay kaşığı tuz
******
Tavukları Bulamak İçin ayrıca
3-4 yemek kaşığı un
Yapılışı
İlk olarak derin bir kaseye su ve karbonatı koyup karıştırın. Tavuk etlerini ekleyip güzelce karıştırın ve buzdolabının alt rafında 20-25 dk dinlenmeye bırakın.
Tavuk etleri beklerken paneleme sosunu hazırlayın. yayvan bir kab veya yeteri kadar büyüklükte bir tepsiye un ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın. Yavaş yavaş sodayı ekleyin.İyce karıştırın
Tavuk etlerini bir süzgeç yardımı ile süzüp bekletin ki iyice suyu süzülsün.
Tavuk etlerini tahta çöp şişlere takıp önce una sonra da sosuna bulayıp kızgın yağın içinde kızartıp servis tabağına alın.
Benim çöpşişlerim çok uzun du keserek küçültük siz de istedğiniz büyüklükte tavanıza göre ayaralayabilirsiniz..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.