Hayırlı pazarlar tüm takipçilerim ve blogcanlar...Bir zamanların favori böreğini paylaşıyorum sizlere Özellikle yapmanızı öneriyorum;
İçi aynı lahmacun içi
Tadı ise mükemmellll daha ne olsun :))))
Nefis oluyor..Sevgilerimle.....
Lahmacun Böreği
Malzemeler:
İç harcı İçin:
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet armut domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz.
2 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet armut domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz.
2 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı yağ
1 çay bardağı su ( ölçüler klasik küçük çay bardaklarıyla)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı yağ
1 çay bardağı su ( ölçüler klasik küçük çay bardaklarıyla)
Yapılışı:
Öncelikle Çukur bir kap içine iç harcı için tüm sebzeleri ince,ince doğrayın.
Üzerine salça, yağ ve baharatları alın.Hepsini birlikte karıştırın.
*******
Sos malzemelerini de bir kasede çatal yardımıyla çırpın.
********
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
Üzerine ilk yufkayı güzelce yerleştirin.tepsinin şeklinde katlayıp, üzerine yeterli miktarda sostan sürün.
ikinci yufkayı da üzerine aynı şekilde katlayıp ikinci yufkanın aralarına yufkayı ıslatacak şekilde sosumuzdan sürün.Soslanmış yufkaların üzerine harcın tamamını bir kaşık yardımıyla veya elinizle yayın
Üzerine salça, yağ ve baharatları alın.Hepsini birlikte karıştırın.
*******
Sos malzemelerini de bir kasede çatal yardımıyla çırpın.
********
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.
Üzerine ilk yufkayı güzelce yerleştirin.tepsinin şeklinde katlayıp, üzerine yeterli miktarda sostan sürün.
ikinci yufkayı da üzerine aynı şekilde katlayıp ikinci yufkanın aralarına yufkayı ıslatacak şekilde sosumuzdan sürün.Soslanmış yufkaların üzerine harcın tamamını bir kaşık yardımıyla veya elinizle yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin altı kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 4-5 dakika sonra rulo şeklinde sarın.
Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
Fırından çıktıktan 4-5 dakika sonra rulo şeklinde sarın.
Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
İlk defa böyle bir tarif görüyorum ve çok hoşuma gitti ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum :)
SilBende ilk defa görüyorum :) Anladığım kadarıyla 2 yufka yeterli...Mutlaka deneyeceğim..Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum.Evet fotodaki kadar rulo börek oluyor canım.Mutlaka dene çok seveceğinizi umuyorum sevgiler :)
Sil