Kışlık menemen
Malzemeler:
3 kilo yeşil biber
1 kilo kapya biber
1 kilo kapya biber
8 kilo armut domates
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Tuz
Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı koyun ve doğradığınız biberleri içine atın. Biraz soteledikten sonra, küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin.( ben kabuklarını soymuyorum )Domates bıraktığı suyun büyük kısmını çekince ve menemen hala kaynıyorken temiz kavanozlara bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun…
Kavanozların ağzını kullanılmamış kapaklar ile sıkıca kapatın ve hemen ters çevirin…
İyice soğuyana kadar o şekilde bırakın.Ben bir gece bırakıyorum. Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz. Güneş almayan kapalı bir yerde saklayın
Not;Biz bol biberli seviyoruz siz arzunuza göre azaltabilirsiniz veya tek tip biberle yapabilrsiniz
ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE EPER YAPTIM BAMYA, DOMATES SOS, TAZE FASULYE, BARBUNYA, KIZILCIK,KONSANTRE VİŞNE, MENEMENLİK YAPMADIM BİRDE KIRMIZI BİBER VE PATLICAN KARNIYARIKLIK KALDI MENEMENLİĞİ KAÇ DAKİKA PİŞİRDİNİZ? BİRDE BİBER KIZARTMASI DOMATES SOSLU YAPAYIM İSTİYORUM ANİ KONUKLARA HAZIR OLUR :9 İZLİYORUM SİZİ SÜPERSİN CANIM (Y) AFİYETLE YEMEK NASİP ETSİN RABBİM
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum.Sizinde elinize sağlık
YanıtlaSilAğız tadıyla yemek kısmet olsun ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAnnem ben küçükken bunlardan kavanoz kavanoz doldurup bahçede ateş yakıp kaynatırlardı :)) Aklıma o geldi direk sonra kışın çıkarıp yapardık, ellerinize sağlık afiyetle yiyin :)
YanıtlaSil