Kuzu etli enginar yemeği
Malzemeler :
3 adet küp doğranmış enginar
250 gr kuzu kuş başı et
250 gr kuzu kuş başı et
1 adet patates küp doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı un
Tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı un
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Etleri yağ ilesuyu salıp çekene kadar kavurun
Kavrulan etin üzerine küp,küp doğranmış soğanı ekleyin.
Birlikte biraz daha kavurun.Doğranmış enginarları ve patatesleri ilave edin
Üzerine şekeri, unu ve limon suyunu ilave edin.Tuzunu ve karabiberinide ekleyin.
Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun
Düdüklüde düdük fısladıktan sonra 25-30 dk pişirin..
Kavrulan etin üzerine küp,küp doğranmış soğanı ekleyin.
Birlikte biraz daha kavurun.Doğranmış enginarları ve patatesleri ilave edin
Üzerine şekeri, unu ve limon suyunu ilave edin.Tuzunu ve karabiberinide ekleyin.
Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun
Düdüklüde düdük fısladıktan sonra 25-30 dk pişirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.