19 Mayıs 2016 Perşembe

Kuzu etli enginar yemeği





Kuzu etli enginar yemeği


Malzemeler :

 3 adet küp doğranmış enginar
 250 gr kuzu kuş başı et
1 adet patates küp doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağ 
1 adet  orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı un
Tuz,karabiber



Yapılışı:

Etleri yağ ilesuyu salıp çekene kadar  kavurun
Kavrulan etin üzerine küp,küp doğranmış soğanı ekleyin.
  Birlikte biraz daha  kavurun.Doğranmış enginarları ve patatesleri ilave edin
  Üzerine şekeri, unu ve limon suyunu ilave edin.Tuzunu ve karabiberinide ekleyin.
Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun
Düdüklüde düdük fısladıktan sonra 25-30 dk pişirin..


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.