Hayırlı geceler sizlere nefis bir poğaça tarifi paylaşacağım.Bir önceki postta da bal kabağı şeklinde poğaça paylaşmıştım Bu nefis poğaçaları yaparken aynı hamurdan değişik şekil denemelerimdi Görüntüsü çok hoş oldu. ama sadece 4 adet yaptım yorgan ipliğini hamurun üzerine sıkmadan sararak ve alt kısmında çözülebilir düğüm yaparak ipi doladım üzerlerinede çubuk kraker batırdım piştikten sonra düğümü çözerek ve ipin geçtiği yerleri makasala kesip çıkardım Balkabağı şeklinde poğaçanın görüntüsüne Buradan ulaşabilirsiniz.
Gazozlu poğaça
Malzemeler:
1 yumurta akı Sarısı üzerlerine
1 subardaği sıvıyağ
1 subardaği yoğurt
1 su bardağı sade gazoz
Yarım çay bardağı ılık su
1 bucuk tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 subardaği sıvıyağ
1 subardaği yoğurt
1 su bardağı sade gazoz
Yarım çay bardağı ılık su
1 bucuk tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine :
2 adet orta boy haşlanmış patates1 çay bardağı kadar Kaşar peynir rendenin ince tarafıdan rendelenmiş
Karabiber-tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.