Tarçınlı erik şerbeti
Malzemeler:
750 gr anjelik erik
2 litre. su
10-12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
Yarım çay kaşığı limon tuzu
2 litre. su
10-12 yemek kaşığı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Suyu tencereye koyuyoruz. Üzerine şekeri, tarçını ve limon tuzunu döküp kaynatıyoruz. Kaynayınca erikleri ortalarından bıçakla çıtlatıp,keserek ilave ediyoruz.Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.Ocağı kapatıyoruz.
Ilıyınca tel süzgeçten kaşıkla bastıra bastıra süzüyoruz.
Buzdolabında soğutup soğuk olarak servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.