DONDURULMUŞ LİMON VE PORTAKALDAN LİMONATA
MALZEMELER:
1 adet limon
1 adet portakal
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
2,5 litre su
1 çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Bir gece önceden limon ve portakal yıkanır.Donması için,derin dondurucuya bırakılır.Ertesi gün dondurucudan çıkarılır Bıçakla kesilecek hale gelene kadar takriben (8-10 dakika kadar).İrice dilimlere kesilir .Robotta üzerine şeker ilave edilerek,iyice çekilir.Üzerine soğuk su ve sıcak suda eritilmiş limon tuzu ilave edilir.İyice karıştırılır Özleşene ve şeker eriyinceye kadar.Tel süzgeçten süzülüp buzdolabına kaldırılır.Soğuyunca servis edilir...
değerli sema hanım hünerli ellerinize sağlık efsane limonatanızı anlaşılır anlatım tarzınızla ve doğal aromasıyla vitamin deposu malzemelerinizle servise hazır şekliyle her zamam olduğu gibi harikalar yaratıyorsunuz sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın .neriman satar eftekin .
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sema hanımcığım.... portakalı böyle dondurarak yazın da yapabiliriz o zaman .... iyi fikir ...selamlar sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilellerinize sağlık Sema hanımcım aklımda olan bir tarif bende yakın zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilElinize sağlık harika bir tarif bu az malzemeyle nefis bir limonata sevgiler
YanıtlaSilDoğrayarak buluğa atsam daha iyi olmazmı
YanıtlaSil